První z těch tvarohových.
Asi tak bych nazvala dokonalé míša řezy.
Tvarohové koláče, dezerty, řezy, zákusky jsou jedny z nejlepších. A to zejména v ty dny, kdy se začíná oteplovat a máte chuť na něco fresh a nebo během léta.
Je v nich vše, co mám ráda. Kakaový piškot, tvaroh a čokoládová poleva. Existuje lepší kombinace ?
Ingredience
TĚSTO:
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru krystal
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- půl hrnku oleje
POLEVA
- čokoláda na vaření
- trošku másla
- dvě lžíce mléka
TVAROHOVÝ KRÉM
- 250 g másla
- 80 g cukr moučka
- 2 vaničky tvarohu
Recepis
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a z bílky utřeme s cukrem.
Všechny ingredience na těsto pak smícháme, dáme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Pečeme na 170°C, cca 25 minutek.
Upečený piškot dáme vychladit.
Mezitím si smícháme suroviny na tvarohový krém.
Naneseme na vychladlý piškot a dáme do lednice.
Když nám tuhne tvaroh na piškotu v lednici, pustíme se do polevy.
Ve vodní lázni (já bez lázně v rendlíku) si rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a jakmile je vše rozpuštěné, přidáme na zjemnění dvě lžíce mléka. Poleva se pak při krájení nebude lámat, ani lepit.
Čokoládou pak polijeme tvaroh a dáme do lednice. Musí tuhnout minimálně 3 hodiny.
Komentáře
Okomentovat